Рада підтримала публічні закупівлі

Четвер, 24 грудня 2015, 23:52

Верховна Рада підтримала законопроект про державні закупівлі, перевівши державні закупівлі в електронний формат.

"За" законопроенкт №3559, автором якого є Кабмін, проголосувало 244 народних депутати.

Згідно із пояснювальною запискою, законопроектом передбачено здійснення держзакупівель із застосуванням двох конкурентних процедур регулювання: відкриті торги і конкурентний діалог, а також однієї неконкурентної – переговорної процедури закупівлі.

Відкриті торги здійснюються з обов’язковим проведенням аукціону з найнижчою ціною та з урахуванням нецінових критеріїв.

Водночас проектом закону пропонується регулювання закупівель, що здійснюються окремими суб’єктами господарювання, у зв’язку з чим скасовується закон "Про особливості здійснення закупівель в окремих сферах господарської діяльності". 

"Прийняття проекту закону сприятиме імплементації Угоди про асоціацію, надасть можливість удосконалити правила та умови здійснення державних закупівель, забезпечить створення системи електронних закупівель, а також створить умови для подолання корупції", - йдеться у документі.

Крім того, законопроектом №3461 Рада наділила Нацполіцію, як центральний орган виконавчої влади, повноваженнями у застосовуванні переговорної процедури, в разі виникнення нагальної потреби у відповідній закупівлі, в умовах дії особливого періоду та неможливості дотримання замовником строків для проведення конкурсних торгів.

Даний законопроект, автором якого виступив народний депутат від БПП Найєм Мустафа-Масі, підтримало 236 народних депутатів.

Економічна правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News