Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗМІ: Керівництво ІДІЛ дозволило використовувати органи полонених

П'ятниця, 25 грудня 2015, 06:45

Ідеологі угруповання "Ісламська держава" рік тому схвалили використання органів полонених для порятунку життів бойовиків.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на дані документа, виявленого американським спецназом під час травневої операції в Сирії, передає "Дождь".

У "Фетві №68" богословів ІДІЛ говориться, що не існує перешкод для вилучення органів у "відступників" для порятунку життя мусульманина, навіть якщо операція стане смертельною для жертви.

При цьому критерії попадання в категорію "відступників" в документі не уточнюються. Бойовики ІДІЛ вбивали і брали в полон як християн і шиїтів, так і сунітів, які надавали їм опір.

Агентство відзначає, що документ не свідчить про те, що ІДІЛ дійсно займається вилученням органів або їх торгівлею, проте раніше влада Іраку вже висувала відповідні звинувачення.

У ході травневої спецоперації американського спецназу в Сирії був убитий завідував фінансовою діяльністю угруповання Абу Сайаф, а його дружина була затримана. Спецназівці також вивезли за межі Сирії сім терабайт даних на різноманітних носіях інформації. Велика частина документів поки не опублікована.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування