Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Окупанти не дають ООН можливості захистити кримчан - Сергеєв

П'ятниця, 25 грудня 2015, 10:33

Організація Об’єднаних Націй має інструменти захисту прав тих у Криму, кого переслідує окупаційна влада, зокрема кримських татар, однак не може їх застосувати.

Про це сказав колишній постійний представник України при ООН Юрій Сергеєв в інтерв’ю "Тижню".

"Інструменти є. Немає механізмів їх використання в умовах, коли окупаційна влада Криму не дає доступу до території ані моніторинговим місіям ООН, ОБСЄ, ані міжнародним правозахисним організаціям", - заявив він.

"Тому інформація про справжню ситуацію з порушенням прав людей на півострові збирається по крихтах із різних джерел", - додав Сергеєв.

За його словами, українській делегації спільно з партнерами всупереч протидії Росії вдалося забезпечити слухання в РБ ООН 10 доповідей помічника генерального секретаря ООН Івана Шимоновича про ситуацію з правами людей у Криму.

Фактично щотижня проводилися брифінги, конференції, круглі столи щодо порушення прав людей в окупованому Криму. Останній такий захід відбувся в штаб-квартирі ООН 9 грудня.

"Це єдині можливості консолідації світової громадськості, формування глобальної громадської думки на основі правдивих фактів", - сказав дипломат.

"Зібрані докази порушень у Криму засадничих принципів універсальних прав людини стануть, сподіваюся, у недалекому майбутньому матеріалами для Міжнародного кримінального суду", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування