Винищувачі НАТО двічі супроводжували літаки РФ над Балтикою

Понеділок, 28 грудня 2015, 22:28

Минулого тижня, винищувачі НАТО, які патрулюють в країнах Балтії, двічі піднімалися для супроводу російських військових літаків, які летіли в міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем.

Про це повідомляє Delfi.lt з посиланням на Міноборони Литви.

22 грудня винищувачі НАТО впізнали російський розвідувальний літак Іл-20, який летів за заздалегідь наданим льотним планом, з вимкненим транспондером, але підтримував зв'язок з диспетчерами.

25 грудня був пізнаний транспортний літак Ту -134, що летів за заздалегідь наданим льотним планом, з вимкненим транспондером. Борт підтримував зв'язок з диспетчерами та летів з Калінінградської області в континентальну частину РФ.

ТУ-134 супроводжували два російські винищувачі Су-27, які розгорнулися над Естонією і повернулися в Калінінградську область.

Як повідомило міністерство, хоча Ту-134 є пасажирським літаком, його супровід - це стандартна процедура місії повітряної поліції НАТО для дотримання безпеки.

"Стандартною процедурою місії Балтійського повітряного патрулювання є впізнання та супровід військових літаків, які летять в зоні місії НАТО, тобто в міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем, незалежно від типу літака, це стандартна процедура повітряного патрулювання НАТО, метою якої є забезпечення контролю над повітряним простором, безпеки та превенції порушень", - відзначило міністерство.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування