США: Вбивство глави сирійської опозиції ускладнить переговори

Вівторок, 29 грудня 2015, 04:54

Вбивство одного з лідерів сирійської опозиційної організації "Джейш-аль-Іслам" Захрана Аллуша ускладнює зусилля, які докладають США і західні союзники в Сирії для забезпечення політичного переходу в країні від режиму Асада до демократичного уряду.

Про це заявив 28 грудня заступник офіційного представника Державного департаменту США Марк Тонер, передає "Укрінформ".

"Нанесення авіаудару по Аллушу та організації "Джейш-аль-Іслам", а також іншим опозиційним угрупованням ускладнює зусилля, які обумовлюють сутність політичних переговорів і припинення вогню на всій території Сирії", - зазначив він.

Тонер підкреслив, що "Джейш-аль-Іслам" підтримала політичний процес, спрямований на завершення конфлікту, і бореться проти "ІДІЛ".

"Вони також брали участь у конференції сирійської опозиції в Ер-Ріяді, яка стала ключовим кроком у зусиллях по відновленню переговорів і політичного процесу з припинення конфлікту", - нагадав він, додавши, що прогрес на цьому напрямі потрібен вже протягом найближчих тижнів.

При цьому представник Держдепу висловив сподівання, що подібні авіаудари не заважатимуть надалі політичному врегулюванню, і сирійська опозиція братиме повноцінну участь у цих процесах. Він в черговий раз підкреслив, що військового вирішення конфлікту в Сирії не існує.

Нагадаємо, 25 грудня в результаті авіаудару армії режиму Асада був убитий впливовий керівник сирійських повстанців Захран Аллуш.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News