ГПУ має докази, що саме Садовник керував діями беркутівців

Середа, 30 грудня 2015, 05:49
ГПУ має докази, що саме Садовник керував діями беркутівців

У Генпрокуратури є докази, що саме Садовник керував діями екс-беркутівців Сергія Зінченка та Павла Аброськіна.

Про це в ефірі Громадського повідомив старший прокурор ГПУ Олексій Донський.

"Є відеозаписи, де видно, що Садовник керує їх діями. Дає команди яким чином їм відступати або навпаки на яких позиціях закріплюватись. Це безумовно були не хаотичні дії. Цими діями керував Садовник з моменту, як він там з`явився", - зазначив Донський.

Також він зауважив, що наразі зібрана більш ніж достатня доказова база, але слідство свого часу багато втратило у зв`язку з тим, що Садовник втік. На тому етапі доказова база будувалась через нього.

Раніше в інтерв’ю "Радіо Свобода" Донський повідомив, що ГПУ встановила телефонні номери російських мобільних операторів, з якими постійно зв’язувався Янукович безпосередньо під час убивств на Майдані і під час втечі з України. Виходячи з цього, в ГПУ встановили, що користувачі цих номерів мають відношення до російських силових структур.

Зінченко та Аброськін вже 19 місяців перебувають у київському СІЗО. Екс-беркутівців звинувачують у розстрілі 39 активістів Євромайдану. Раніше повідомлялося, що Аброськін здійснив як мінімум 10 пострілів по "майданівцям".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...