У Криму розігнали українську театральну студію – "виховують націоналістів"

Середа, 30 грудня 2015, 13:23
У Криму розігнали українську театральну студію – виховують націоналістів

У Криму закрили україномовну театральну студію "Світанок".

Про це повідомив журналіст  Олександр Польченко на своїй сторінці Facebook.

"Вчора батьки та діти зразкової театральної студії "Світанок" якою 22 роки керувала заслужений працівник культури України Алла Петрова, на батьківських зборах дізнались, що студія припиняє своє існування в Криму", - повідомив він.

"Звичайно, батьки ще самі діти-молоденькі і вони намагались, якось призупинити цей процес-розпаду та знищення всього українського на території півострова, та вони просто не знають, як працюють гебісти старої радянської закваски. Повірте – навіть, якби батьки і добились свого то це просто тільки б призупинило той процес "варварського" знищення дитячої україномовної студії в Криму", - зазначив він.

Раніше журналіст повідомляв про те, що студія "Світанок" опинилася під загрозою ліквідації після того, як її учні зробили театральну постановку до Дня Святого Миколая, повідомляють "15 хвилин".

Наступного дня керівництво сімферопольського Центру дитячої та юнацької творчості, на базі якого функціонував "Світанок", після анонімного дзвінка вимагало від викладачів студії текст сценарію свята і його відеозапис.

Після перегляду було висловлено обурення тим, що україномовні сцени не булі перекладені російською, а вишиванки на юних акторів і українська мова були названі "махровим націоналізмом".

В цілому керівництво заявило, що "в студії виховують націоналістів", і що "такі заходи і такі викладачі не потрібні", повідомляє сайт "Події Криму".

Театральна студія "Світанок" у Сімферополі виникла в 1993 році. За 20 років випускниками зразкової театральної студії "Світанок" стали близько 100 дітей, з яких 20 стали студентами творчих вузів.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування