Порошенко з’їздив до військових із подяками й нагородами

Середа, 30 грудня 2015, 22:31

Президент Петро Порошенко у передостанній день року відвідав Луганську область, у Сєвєродонецьку він із вищим військовим керівництвом зустрівся з військовими - учасниками антитерористичної операції.

Вітаючи їх із Новим роком, Порошенко вручив державні нагороди воїнам, які виявили мужність та героїзм, захищаючи державу, повідомляє прес-служба президента.

Порошенко заявив, що "стабілізація обстановки" на сході України – основний здобуток у сфері безпеки та оборони за 2015 рік.

Порошенко з’їздив до військових у Сєвєродонецьк
Порошенко з’їздив до військових у Сєвєродонецьк
Прес-служба президента

"Про такі роки, як 2015-й, кажуть "один за три". Ми пройшли нелегкі випробовування, героїчно обороняючи Донецький аеропорт і Дебальцеве, Широкіне і Станицю–Луганську, Мар’їнку і Пєски, багато інших населених пунктів і рубежів на Сході нашої країни. Усі разом ми – вистояли", - заявив верховний головнокомандувач.

Порошенко дякує військовим
Порошенко дякує військовим
Прес-служба президента

Президент наголосив, що Україна та усі українці зобов’язані славному українському воїнству за те, що можуть святкувати Новий рік та Різдво.

"Завдяки вам, тим, хто не за теплим столом, а в холодному окопі. Хто не з келихом у руці, а з автоматом напоготові...", - сказав Порошенко та висловив воїнам шану.

Президент додав, що "гарантом збереження української державності є нові Збройні сили України, які, народившись у полум’ї війни 2014-2015 років, зміцнилися та загартувалися".

Українське військо "здатне дати відсіч агресору у разі ескалації конфлікту на сході України", переконаний Порошенко.

Порошенко в Сєвєродонецьку
Порошенко в Сєвєродонецьку
Прес-служба президента

Він зазначив, що за рік суттєво нарощено бойовий склад. На східному напрямі створено три оборонні рубежі, обладнано понад 410 ротних та взводних опорних пунктів, триває обладнання ще 70-ти.

Протягом 2015 року до ЗСУ поставили понад 3600 одиниць нових та модернізованих зразків озброєння та військової техніки, близько 402 тисяч одиниць ракет і боєприпасів різного призначення.

Порошенко додав, що започатковано низку проектів у сфері закупівель, управління державними підприємствами, речового та продовольчого забезпечення, харчування військовослужбовців, а також забезпечення їх житлом.

Власні помешкання цього року отримали понад 1300 сімей військовослужбовців. 

Запровадження системи електронних закупівель дало змогу прискорити процедури торгів та заощадити понад 176 млн грн державних коштів.

Система речового забезпечення приводиться до стандартів НАТО, зазначив президент. У 2015 році введено в дію 13 нових стандартів речового забезпечення.

Протягом року війська отримали майже 100 тисяч бронежилетів, стільки ж кевларових шоломів, 336 тисяч комплектів літніх польових костюмів, 216 тисяч утеплених курток, понад 100 тисяч спальних мішків.

Розробляються нові норми забезпечення речовим майном, куди входитимуть найсучасніші зразки бойового обмундирування та спорядження.

Президент адресував новорічні вітання і волонтерам, які відіграли значну роль у цих перетвореннях.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування