ЗМІ: Зять Путіна отримав в держфонді позику на $1,75 млрд

Четвер, 31 грудня 2015, 05:35

Зять Володимира Путіна Кирило Шамалов отримав в державному російському Фонді національного добробуту $1,75 млрд позики для будівництва нафтохімічного комбінату.

Про це повідомляє Reuters.

"Шамалов є великим акціонером в компанії "Сибур" - найбільшому в Росії нафтохімічному холдингу. У цьому місяці Сибур отримав $1,75 млрд з Фонду національного добробуту Росії на будівництво величезного нового заводу в Тобольську, Сибір", - пише агентство.

Наголошується, що "Сибур" взяв велику позику всього під 2%. При цьому фінансові аналітики вважають, що іншим компаніям довелося б платити 7%.

Також повідомляється, що "Сибур" взяв позику на проект у розмірі $ 3,3 млрд в європейських банках.

Reuters пише, що "Сибур" запланував масштабний проект будівництва нафтохімічного комбінату "ЗапСібНефтехім", вартість якого близько $ 9,5 млрд. Раніше в публічних заявах "Сибур" називав "ЗапСібНефтехім" "найбільшим сучасним нафтохімічним підприємством у Росії".

У спорудженні "ЗапСібНефтехім" бере участь газова і інженерна компанія з Німеччини Linde Group, а також хімічна компанія зі Швейцарії INEOS. Жодна з компаній не прокоментувала дану інформацію.

Також ніяких коментарів не дав і Шамалов.

Раніше Reuters писав,що справи 31-річного бізнесмена Кирила Шамалова різко пішли вгору після весілля з донькою Путіна. Шамалов придбав велику частку акцій нафтової та нафтохімічної компанії РФ "Сибур". Зараз його частка оцінюється в $2,85 млрд.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News