Соболєв про Кривий Ріг: Якщо влада "умиє руки", народ прийде у Київ

Неділя, 6 грудня 2015, 14:38
Соболєв про Кривий Ріг: Якщо влада умиє руки, народ прийде у Київ

У Кривому Розі учасники народного Віча, яке проходить 6 грудня, ухвалили рішення відправити делегатів у Києв до президента та керівників фракцій у Верховній Раді з вимогою забезпечити проведення нових виборів міського голови.

Про це 6 грудня у Facebook повідомив нардеп від "Самопомочі" Єгор Соболєв 

"Вимога: забезпечити проведення нових виборів міського голови, які були сфальсифіковані на користь Юрія Вілкула, та міської ради Кривого Рогу, де фракції "Батьківщини" та Радикальної партії перейшли на сторону фальсифікатора, і не збираються складати мандати навіть після оголошення про їх розпуск їхніми партіями", - зазначив він.

"Тепер слово за президентом та парламентом. Потрібне правове рішення, яке забере людей з вулиць і покаже їм, що держава захищає їхні права", - вважає Соболєв.

"Нові вибори є найкращим виходом. Це буде по-європейськи. Якщо керівники держави далі умиватимуть руки, доведеться поширювати народовладдя на Печерські пагорби", - заявив нардеп.

Також Соболєв додав, що до Кривого Рогу керівником Нацполіції Хатією Деканоідзе відряджено нового начальника внутрішньої безпеки Нацполіції та слідча група з Києва.

"Місцеві збирають для них інформацію про зв'язок керівників поліції міста з криміналітетом", - повідомив він.

Як відомо, після місцевих виборів і оголошення переможцем на них Юрія Вілкула в Кривому Розі тривають мітинги з вимогою переглянути підсумки волевиявлення. Перед міськрадою проходять народні Віче, активісти встановили намети.

22 листопада Соболєв заявив, що у Кривому Розі буде встановлено пряме народовладдя, якщо впродовж тижня президент, парламент та суд не забезпечать вирішення проблеми з перерахунком результатів другого туру місцевих виборів правовими методами.

29 листопада учасники віче ухвалили рішення не визнавати результатів виборів мера та вимагають призначити нові вибори до міськради. 

Також ухвалено рішення про створення "Громадської варти" (громадянського формування для підтримки громадського порядку), відкрити громадські приймальні народних депутатів та звернутися до ВР  з проханням призначити нові вибори.

Активісти зайняли перший поверх будівлі міськради Кривого Рогу.  Поліція намагалася не допустити людей до приміщення держустанови.

Разом з тим активістів регулярно евакуюють з будівлі через повідомлення про нібито замінування приміщення. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...