Роскмонагляд погрожує обмеженням доступу до сторінок "Української правди"

Вівторок, 12 січня 2016, 07:59

Російська Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій вимагає вилучити допис із форуму "Української правди".

У листі до УП йдеться про допис під заголовком "Політв'язні в Росії. Борис Стомахін Необхідна міжнародна підтримка", що містить звернення Стомахіна.

Роскомнагляд повідомляє про обмеження доступу до нього на підставі вимоги Генеральної прокуратури РФ від 25.09.2015 як такого, що містить "заклики до масових заворушень, здійснення екстремістської діяльності, участі в масові (публічних) заходах, проведених з порушенням установленого порядку".

Впродовж доби з моменту отримання даного повідомлення Роскомнагляд вимагає вилучити цю інформацію й повідомити йому про це.

Зазначимо, що Борис Стомахін – російський радикальний активіст, якого було засуджено за розпалювання національної ворожнечі й заклики до екстремістських дій. Вирок Стомахіну вважається найсуворішим у Росії з усіх, винесених за статтями 280 і 282.

Стомахін вийшов на свободу в березні 2011 року, його знову затримали 20 листопада 2012 року за підозрою в порушенні тих же статей КК РФ, а також у виправданні тероризму. 22 квітня 2014 року його засудили до 6,5 років позбавлення волі.

На форумі "Української правди" спілкуються читачі, сама редакція видання не розміщує там жодних публікацій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування