Порошенко розповів про зустріч із Гризловим

Четвер, 14 січня 2016, 14:47
Порошенко розповів про зустріч із Гризловим

Президент Петро Порошенко визнав, що зустрічався з усіма представниками Тристоронньої контактної групи, в тому числі із представником РФ Борисом Гризловим.

Про це Порошенко повідомив у четвер на прес-конференції.

За його словами,  завдання Мінської групи ускладнюються тим, що  тим, що порядок денних мав бути вичерпаний в грудні 2015 року.

"Тому напередодні зустрічі в Мінську, в тому числі і в мене була зустріч з представниками Тристоронньої контактної групи, щоб по-перше твердо наголосити на незмінності української позиції – Україна вимагає чіткого визначення дат, коли і що ми робимо", - сказав він.

Порошенко наголосив, що ключовим є повернення державного контролю над неконтрольованою ділянкою державного кордону Україні.

"Я наголошую, що я буду зустрічатися будь з ким, щоб повернути українських героїв, Савченко, Сенцова, українських заручників з окупованих територій і РФ, забезпечити режим повної тиші, що припинити обстріли українських позицій" – заявив Порошенко.

Порошенко навів графік обстрілів українських позицій за 2015 рік, щоб продемонструвати ефективність режиму припинення вогню, досягнутого у Мінську.

 

Президент  наголосив, що політичне врегулювання можливе лише у вигляді повернення українського суверенітету на окуповані території – вибори за українським законодавством, за участі українських політичних партій, українських ЗМІ, з забезпеченням участі тимчасово переміщених осіб, що були вимушені лишити території.

"Ця позиція була чітко доведена учасникам тристоронньої контактної групи. Запропоновано, щоб якомога швидше було домовлено про відновлення режиму повної тиші, і про активізацію діяльності СММ ОБСЄ для  забезпечення повної тиші і для контролю за відведенням збройних сил і забезпечення доступу на неконтрольовану ділянку кордону", - сказав він.

Порошенко наголосив, що під час зустрічі було заявлено, що Україна має "неспростовні докази, супутникові знімки, відео, яке знімає розвідка, про перетин кордону України новітньою військовою технікою РФ та підрозділами збройних сил РФ".

"І ми вимагаємо, щоб після того, як ми передаємо цю позицію, була рішуча реакція у вигляді виведення окупаційних військ, доступ ОБСЄ для перевірки і створення всіх безпекових умов для початку політичного врегулювання", - зазначив Порошенко.

Президент також повідомив про досягнення домовленостей про відновлення роботи гуманітарних, в тому числі пошукових місій тих, хто зник безвісти. За його словами, він проведе зустріч з президентом МКЧХ Пітером Мауером, "щоб ця діяльність була активізована найближчими днями".

"Це весь перелік порядку денного зустрічі президента  і тристоронньої контактної групи. Жодних інших… Це неперша зустріч. Жодних сенсацій немає і бути не могло", - зазначив Порошенко, говорячи про зустріч із представниками Тристоронньої контактної групи, в тому числі з Гризловим.

Як відомо, напередодні засідання Тристоронньої контактної групи в Україну прибув Борис Гризлов.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:09
Ціни на нафту зросли через збільшення економіки Китаю та напруженість на Близькому Сході
10:07
Держдеп США продовжує непокоїтись через грузинський закон "про іноагентів"
10:04
Катували в окупації електричним струмом: українець уперше подав позов до суду Аргентини
09:56
Експрем'єрка Британії хоче бачити Трампа президентом США
09:29
На протестах у Тбілісі проти закону про "іноагентів" затримали більше десятка осіб
09:20
"Нафтогаз" у першому кварталі сплатив податків на понад 18 мільярдів
09:15
Туск і прем'єрка Данії поговорили про створення "залізного купола" для Європи
09:12
"Що скажуть люди" і "треба бути як усі": 6 поширених установок родом з СРСР
09:02
Терор повинен програти скрізь: захист Штатами неба Ізраїлю викликає заздрість та іронію в Україні − WSJ
08:49
ЗМІ: Канцлери Німеччини та Австрії вступили у суперечку з Боррелем на останньому саміті ЄС
Усі новини...