Росія пом'якшить антитурецькі санкції, щоб добудувати об'єкти ЧС-2018

П'ятниця, 15 січня 2016, 02:36

Російська влада сама не впорається і готова пом'якшити санкції щодо працюючих у країні турецьких будівельних компаній, щоб добудувати об'єкти до чемпіонату світу з футболу.

Про це пише російське видання "Комерсант".

Як повідомив виданню один з федеральних чиновників, великі турецькі підрядні компанії можуть залишитися в Росії за умови, що створять спільні підприємства з російськими партнерами, яким буде належати не менше 75% плюс одна акція.

Інший чиновник у федеральному уряді уточнює, що такі СП доведеться створювати компаніям, що претендують на комерційні та державні контракти, що укладаються після 30 листопада 2015 року.

Такі обмеження поширюються на турецький бізнес указом президента Росії Володимира Путіна. Санкції щодо Турецької Республіки були поширені після того, як турецькі ВПС збили російський бомбардувальник Су-24 на кордоні з Сирією.

Послаблення можуть торкнутися договорів з будівництва об'єктів до чемпіонату світу з футболу 2018 року, який пройде в Росії.

За словами одного зі співрозмовників видання, турецькі компанії в основному виступають субпідрядниками з будівництва спортивних, інфраструктурних та готельних об'єктів. Це близько трьох десятків компаній, загальний обсяг виконуваних ними робіт може досягати близько 60 млрд руб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування