Гендиректор: Я не розумію, чому Порошенко має продати саме Roshen

П'ятниця, 15 січня 2016, 12:04

Гендиректор корпорації Roshen В'ячеслав Москалевський не розуміє, навіщо президент Петро Порошенко заявив про намір продати компанію.

Про це він заявив в інтерв'ю "Ліга.net".

За словами Москалевського, про намір Порошенка продати Roshen він дізнався з преси.

"У мене є свій пакет (акцій – ред.), і я тут працюю. Розумієте? Можу сказати, що я разом з ним (Порошенком – ред.) свою частку не збираюся продавати. Я тут вже більше 20 років працюю", - заявив він.

"Я відразу сказав, що коли Петро Олексійович буде продавати корпорацію, перше, що він повинен зробити, - призначити замість мене якусь людину, бо я цим займатися не буду. Тому що я це робив для себе, а не на продаж", - додав Москалевський.

При цьому він не розуміє, чому Порошенко зі своїх активів має продати саме Roshen.

"У суспільстві з'явилося засудження президента: що, мовляв, хотів продавати, але не продає. Чесно кажучи, я взагалі не розумію, навіщо Петро (Порошенко. - ред.) заявив про продаж, і чому він повинен продати саме Roshen, а не, наприклад, 5 канал. Мені незрозуміло. Але мені було відразу зрозуміло, що тут, в Україні, ніхто нічого не купить, поки тут іде війна", - заявив гендиректор Roshen.

За його словами, озвучені в пресі оцінки корпорації Порошенка давно застаріли і робилися ще до війни.

"Поки людина не доходить до межі, поки вона не змушена продати, то прекрасно розуміє, що віддавати дешево вартісний актив не варто. Вона розуміє, що більше їй не дадуть, а на життя їй вистачає... От уявіть: ви продасте - і що далі ви будете робити з цими грошима? Як кажуть, випити стільки нереально", - пояснив Москалевський.

Він також розповів, що Roshen виставив на продаж свою фабрику в Липецьку, оцінивши її у 200 мільйонів доларів.

"Але як тільки ми це зробили, всі реальні покупці пішли в підпілля. Ми жартуємо, що як тільки туди втік Янукович, у Росії почалися ті ж речі, що і в нас при ньому. Покупців нормальних немає, залишилися одні менти і ефесбешники", - заявив Москалевський.

Як відомо, після обрання президентом Порошенко заявив, що продасть свою кондитерську корпорацію Roshen.

Пізніше Порошенко заявив, що передасть свій пакет акцій Roshen в управління інвестиційному банку "Ротшильд".

На прес-конференції 14 січня Порошенко уточнив, що передав свої активи в "сліпий траст".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування