Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Григоришин стверджує, що кримінальних справ проти нього немає

П'ятниця, 15 січня 2016, 15:14

Російський бізнесмен Костянтин Григоришин стверджує, що кримінальні справи проти нього в Україні не порушувалися.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на заяву прес-служби бізнесмена.

Ця заява стала реакцією на слова міністра внутрішніх справ Арсена Авакова про наявність таких справ, про що він сказав у кінці 2015 року.

"Хочемо запевнити, що на сьогоднішній день в Україні немає кримінальних справ, фігурантом яких є Григоришин. Заяви Авакова – це маніпуляція і чергові спроби дискредитувати опонента", – йдеться в релізі.

У ньому звинувачення Авакова також пояснили "результативною критикою і розкриттям корупційних схем чинного уряду, які веде Григоришин".

Згідно із заявою, бізнесмен сподівається на продовження процесів, які почалися в минулому році: на його думку, після зустрічі з "гастролерами" (так прем'єр Арсеній Яценюк назвав одеського губернатора Міхеіла Саакашвілі) Яценюк і Аваков зробили перші кроки з очищення від свого корупційного оточення.

"Сподіваюся, що в цьому році цей процес завершиться вашою явкою з повинною (можна в Facebook). А Україна отримає новий професійний і чесний уряд, який буде користуватися довірою і приведе країну до процвітання, чого вона і її народ гідні", – заявив Григоришин.

Аваков 19 листопада 2015 року заявив про справи щодо Григоришина. Через місяць він уточнив, що справи не в підслідності МВС та стосуються фінансових порушень Сумського НВО імені Фрунзе і "Укренерго".

"Можу тільки сказати, що одну зі справ щодо Григоришина розслідує ДФС. Вона пов'язана з фінансовими порушеннями Сумського НВО імені Фрунзе. Заява була, вона зареєстрована, але не наша підслідність. Забрала прокуратура передала в ДФС. Друга справа стосується "Укренерго", – заявляв він тоді "Українській правді".

У свою чергу Григоришин стверджує, що в 2007 році позичив Авакову 12 млн доларів і той їх так і не віддав.

13 січня 2016 року на засіданні Кабміну Аваков і Яценюк вимагали розібратися, чи отримував Григоришин преференції від компанії "Укренерго".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: