Сьома хвиля мобілізації таки відбудеться

Субота, 16 січня 2016, 02:57
Сьома хвиля мобілізації таки відбудеться

Генеральний штаб Збройних сил України анонсував проведення сьомої хвилі мобілізації.

Про це йдеться у повідомленні Генштабу у facebook.

"Внаслідок демобілізації четвертої хвилі виникне потреба доукомплектувати ЗСУ. Комплектація буде проводитись як контрактниками, так і мобілізованими. Природно, чим більше буде залучено контрактників, тим меншою буде потреба в мобілізованих", - йдеться у повідомленні.

"Збройні Сили зацікавлені в максимальному комплектуванні професійними та мотивованими кадрами - військовослужбовцями служби за контрактом. Зараз ведеться робота із мобілізованими четвертої хвилі, а також демобілізованими попередніх хвиль, для залучення їх до служби за контрактом. Після того, як стане зрозумілою кількість контрактників, зможемо назвати потребу в мобілізованих", - додали в прес-службі.

У Генштабі також нагадали, що в ЗСУ проведено оптимізацію військових частин та бойової підготовки, армія отримала нову техніку та озброєння, зарплата рядового військовослужбовця-контрактника становитиме близько 7000 грн., а взоні АТО будуть відповідні надбавки.

"Ми робимо ставку на посилення бойових спроможностей за рахунок навченості та забезпеченості, а не кількості особового складу. Таким чином, уже зараз можна сказати, що сьома хвиля буде меншою за попередні", - підсумували в Генштабі.

Водночас, як повідомлялося, начальник прес-служби Генштабу Владислав Селезньов в інтерв’ю DW повідомив, що Генштаб Збройних сил найближчим часом не збирається просити президента про мобілізацію і розраховує укомплектувати ЗСУ контрактниками на 70% всього особового складу.

"Я не можу сказати, що сьомої хвилі мобілізації не буде. Це залежатиме від військово-політичної ситуації на Сході країни та від того, скільки нинішніх військових підпишуть контракт на продовження служби", - уточнив Селезньов і додав, що у Генштабі ще визначаються з тим, скільки потрібно мобілізувати особового складу, в які терміни та якій послідовності.

Раніше голова Генштабу ЗСУ Віктор Муженко заявив, що демобілізація четвертої хвилі призваних на службу в антитерористичній операції українських військовослужбовців може бути оголошена навесні 2016 року.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News