Аеропорт "Київ" закрито: літак викотився за межі злітної смуги

Субота, 16 січня 2016, 10:59

Робота аеропорту "Київ" тимчасово припинена: літак авіакомпанії МАУ, що здійснював рейс 34L Львів-Київ, виїхав за межі злітно-посадкової смуги.

Про це 16 січня повідомили у прес-службі "Києва".

"Постраждалих немає, аеродром закритий до 12.30. Пасажири рейсу в даний момент знаходяться в Терміналі D аеропорту "Київ". Для оцінки події на місці події працює комісія Державіаслужби", - наголошується у повідомленні.

"У процесі пробігу після посадки сталося викочування повітряного судна за межі торця злітно-посадочної смуги. Ніхто з 134 пасажирів і п'ятьох членів екіпажу, що перебували на борту, не постраждав. Повітряне судно не зазнало ушкоджень", - зазначили в авіакомпанії.

Також наголошується, що літак використовував аеродром аеропорту "Київ" як запасний для посадки.

Згодом у аеропорту "Київ" повідомили, що у зв'язку з інцидентом роботу аеродрому припинено до 17:00. 

 

"ЗПС аеропорту "Київ" була розчищена і готова до посадки літака, коефіцієнт зчеплення ВПП 0,35, що дозволяє приймати повітряні судна всіх типів. Незадовго до посадки рейсу 34L Львів-Київ, здійснив посадку літак авіакомпанії "Мотор Січ" MSI 203 Запоріжжя- Київ.
Технічні служби з розчищення снігу працюють у посиленому режимі", - заявили в аеропорту.

Також наголошується, що ЗПС аеропорту "Київ" готова приймати і відправляти літаки будь-яких типів.

У свою чергу в аеропорту "Бориспіль" повідомили: протягом 15-16 січня обмеження щодо прийому/відправлення повітряних суден не вводилися. 

"Аеродром "Борисполя", незважаючи на складні погодні умови, утримується в експлуатаційному стані", - йдеться у повідомленні

"Задіяно усю спецтехніку та персонал, що забезпечує безперебійний процес очищення ЗПС та перонів. Безпеку польотів у "Борисполі", незважаючи на складні погодні умови, забезпечено. Наразі аеропорт "Бориспіль" працює у тому числі як запасний", - зазначили в аеропорту. 

За даними аеродрому, рейси на приліт обслуговуються без затримок, на виліт можливі незначні відхилення у зв'язку з обов'язковим для зимового періоду процесом антикригової обробки літаків та забезпеченням безпеки польотів при "мінусових" температурах.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування