Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Активісти блокади Криму залишають свої блок-пости

Субота, 16 січня 2016, 15:55
Активісти блокади Криму залишають свої блок-пости

У суботу, 16 січня, активісти громадської акції з блокади Криму залишають свої блок-пости на адмінкордоні на Херсонщині.

Про це повідомив командир штабу акції Ленур Іслямов, передають Крим.Реалії.

"Вийшла постанова Кабміну, за якою вже неможливо перевезти вантажі на окуповану територію, так само – завезти вантажі з окупованої території. Вона нас майже влаштовує, тому ми зараз не вважаємо за потрібне далі продовжувати в такому посиленому форматі, як зараз. Ми наразі переформатовуємо блокаду", – зазначив Іслямов.

Він зазначив, що активісти формують громадське об'єднання, яке, за словами лідера блокади, зараз проходить процес реєстрації.

Потім це громадське об'єднання перейде на контрольний пункт в'їзду-виїзду на адмінкордоні з Кримом і, перебуваючи там, виконуватиме спостережну функцію.

"Я спілкуюся з Віктором Олександровичем Назаренко – це глава всієї прикордонної служби України, який теж із Криму, великий патріот. Крім того, ми спілкуємося з усіма заступниками та начальниками постів, які тут перебувають, і все, що робиться, узгоджується з главою прикордонної служби України. Активісти будуть безпосередньо на території КПВВ і в тому форматі, як я вам зараз сказав", – запевнив Іслямов.

У свою чергу глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив, що після переформатування блокади Криму її учасники мають намір контролювати дії співробітників Держприкордонслужби та митної служби України на адміністративному кордоні з Кримом. 

"Тепер наші групи у набагато меншій кількості будуть перебувати разом з митниками та прикордонниками, ми там обладнаємо вагончики на "Чонгарі", "Чаплинці" та на "Каланчаку", і люди - учасники блокади - контролюватимуть і спостерігатимуть за діями прикордонників і митників з точки зору виконання ними в повному обсязі постанови Кабінету міністрів", - заявив Чубаров.

Він додав, що 17 січня набуває чинності постанова Кабміну України про заборону торговельних відносин з Кримом.

Учасники блокади  у свою чергу повідомили, що будуть контролювати роботу митників та прикордонників з 1 лютого 2016 року. До цього, протягом останніх двох тижнів січня, вони пройдуть підготовку і навчання для цієї роботи.

"Навчати будуть прикордонники. Така домовленість була досягнута між керівництвом штабу блокади і главою Держприкордонслужби Віктором Назаренко", - розповів учасник акції з блокади Криму.

Громадянська блокада Криму змінює свій формат.Учасники акції залишають місце її проведення, однак на всіх постах залиш...

Опубликовано Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу 16 января 2016 г.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування