Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Херсонську область з'їхалися кримські татари з усього світу

Субота, 16 січня 2016, 16:57

У Генічеському районі Херсонської області проходить третє засідання виконкому Всесвітнього конгресу кримських татар.

Його відкрив голова Меджлісу кримськотатарського народу, президент конгресу Рефат Чубаров, передають Крим. Реалії.

За його словами, на засіданні виконкому разом з українською делегацією перебувають представники з Румунії, Туреччини, Німеччини, Канади, Литви. Також прибули члени виконкому з анексованого Росією Криму.

Учасники засідання внесли до порядку денного питання про створення Муфтіяту кримських татар на материковій частині України.

Учасники засідання виконкому конгресу планують зустрітися з представниками місцевих кримськотатарських громад, а також з учасниками громадської акції блокади Криму.

Як повідомив напередодні глава Меджлісу і президент конгресу кримських татар Рефат Чубаров, на засіданні обговорюватимуть питання поточної роботи, допомоги діаспори в соціальних проектах на території України, де компактно проживають кримські татари.

Також представлять проект турецької діаспори з будівництва школи в Херсонській області, розглянуть питання, пов'язані з дотриманням прав людини в Криму та залученням уваги міжнародної спільноти.

Після анексії півострова Росією на початку 2014 року, за даними Меджлісу, понад 10 тисяч кримських татар змушені були покинути Крим. Лідерам кримських татар - Рефату Чубарову і Мустафі Джемілєву - на п'ять років заборонили в'їжджати в Крим і Росію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування