США продовжуватимуть вести санкційну політику відносно Ірану

Неділя, 17 січня 2016, 05:26

Сполучені Штати мають намір і далі використовувати політику санкцій щодо Ірану, щоб змусити його змінити свою поведінку в деяких областях, в тому числі відмовитися від підтримки екстремістських угруповань на близькому Сході.

Про це заявив у суботу міністр фінансів США Джейкоб Лью, передає "ТАСС".

За його словами, домовленість про скасування санкцій "стосується ядерної сфери і не вирішує проблем в інших областях, де поведінка Ірану залишається неприйнятною".

"Ми як і раніше будемо тримати під прицілом дії Ірану", які не відносяться до ядерної угоді і підпадають під санкції, зазначив Лью. До таких дій, за словами міністра США, належать, зокрема, "підтримка Іраном тероризму, дестабілізація становища в регіоні, порушення прав людини і розробка балістичних ракет".

Він також підкреслив, що за винятком окремих санкцій, передбачених угодою щодо ядерної програми Ірану, "американське ембарго на торгівлю з цією країною в цілому залишається в силі".

Це означає, що американським приватним особам і компаніям, у тому числі банкам, як і раніше буде заборонено вести майже всі справи з іранськими підприємствами.

Як повідомила прес-служба мінфіну США, Сполучені Штати скасували поки тільки "другорядні санкції" щодо Ірану, які стосувалися закордонних філій американських компаній і іноземних фірм.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування