На Миколаївщині вихідні через сніг, у 4-х областях обмежено рух авто

Понеділок, 18 січня 2016, 09:05

У зв’язку з погіршенням погодних умов Миколаївська обласна держадміністрація видала розпорядження про визнання вихідними днями 18 та 19 січня.

У Миколаївській, Кіровоградській, Одеській та Дніпропетровській областях обмежено рух транспорту, крім того внаслідок негоди станом на 9 ранку 18 січня знеструмлено 138 населених пунктів по Україні.

Як повідомляє Державна служба надзвичайних ситуацій, минулої доби у 6 областях тривали снігопади, зокрема у Дніпропетровській, Кіровоградській, Миколаївській, Одеській, Полтавській та Харківській. Температура повітря у цих областях від 3 до 12 градусів морозу.

Висота снігового покриву у Миколаївській та Одеській областях близько 30 см, в інших регіонах до 15 см. Опади у вигляді дощу зафіксовано у Херсонській області. Температура повітря 1 градус морозу.

За даними Укравтодору стан проїзду на дорогах державного значення забезпечено, окрім 4 областей.

А у Миколаївській області заборонено рух автотранспорту на дорогах загального користування.

В Одеській області обмеження та заборону руху транспортних засобів запроваджено на дорогах загального користування області.

У Кіровоградській області заборонено рух вантажних автомобілів та пасажирського транспорту на автодорогах області.

У Дніпропетровській області заборонено рух усіх видів транспорту на автодорогах державного значення.

Підрозділи ДСНС організували чергування техніки підвищеної прохідності на основних автошляхах держави.

За добу рятувальники допомогли вивільнити 313 машин та надати допомогу 434 особам: Одеська область – 181 авто (230 осіб), Миколаївська область – 63 авто (89 осіб), Кіровоградська обл. – 33 авто (71 особа), Харківська область – 27 машин (30 осіб), Полтавська область – 9 авто (14 осіб).

У Кіровоградській, Миколаївській та Одеській областях вивільнені зі снігових заметів авто доправляли для відстою та обігріву людей до автозаправок, магазинів тощо.

На автодорогах Миколаївської та Одеської областей функціонує 10 пересувних мобільних пунктів обігріву ДСНС, які надають допомогу водіям та пасажирам в районах зосередження вивільнених транспортних засобів та місцях відстою великовантажної техніки.

Знеструмлено 138 населених пунктів у п’яти областях: Миколаївська – 47 н.п., Херсонська – 42 н.п., Одеська – 29 н.п., Дніпропетровська – 16 н.п., Кіровоградська – 4 н.п.

18 січня на території Одеської, Миколаївської, Кіровоградської, Черкаської, Полтавської, Харківської та Сумської областей очікуються сильні снігопади, хуртовини, снігові замети при швидкості вітру 17-22 м/с, місцями 25 м/с. У Приазов'ї, Дніпропетровській та Луганській областях – дощ та мокрий сніг, місцями сильні опади, ожеледь і налипання мокрого снігу. На решті території часом сніг. 

Температура повітря вночі 18 січня 8-14°, вдень 4-10° морозу, в Приазов'ї вночі близько 0°, вдень 1-6° тепла.

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ про стан проїзду дорогами загального користування в Україні (станом на 08:00 18 січня)ВВЕДЕННЯ О...

Posted by ДСНС України on Monday, January 18, 2016

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...