Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Радник Путіна щодо інтернету є власником торрент-трекера

Понеділок, 18 січня 2016, 21:40

Герман Клименко, нещодавно призначений на посаду радника президента Росії Володимира Путіна щодо інтернету, є власником торрент-трекера Torrnado.

Про це повідомляють "Ведомости".

Одне з джерел газети уточнило, що бізнес належав Клименкові донедавна і був переданий синові після того, як його призначили на посаду радника.

Torrnado.ru рекламується на головній сторінці сервісу Liveinternet, який належить Клименкові.

Згідно з даними Whois, на які посилається газета, торрент-трекер належить "ЕСО РС - Complex Solutions".

"Ведомости" посилаються на дані "СПАРК-Інтерфакс", в яких сказано, що власницею і гендиректором компанії є Алевтина Якобсон.

Фірма і гендиректор згадувалися у зв'язку з іншими активами Клименко, вказує газета.

Виконавчий директор компанії "Веб-контроль" Олексій Фіошкін розповів виданню, що на сайті можна скачати фільми "Той, що вижив" та "Шпигунський міст", які нещодавно вийшли в прокат. Фільми однозначно є піратськими, говорив він.

Клименко уникнув прямої відповіді на запитання про торрент-трекер і вирішив не відповідати на запитання про легальність контенту там. "Ведомости" пишуть, що в одному з постів він визнавав, що "ніколи не заперечував" своєї причетності до Torrnado.

Трохи пізніше Клименко у своєму фейсбуці написав, що у володінні торрент-трекером немає нічого незаконного.

В інтерв'ю "Російській службі новин" він пояснив, що власником сервісу Tornado є компанія Eco PC. "Я не є власником в юридичному сенсі", - сказав радник президента РФ.

Дождь

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...