Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нацгвардія: батальйон "Крим" має діяти в рамках закону

Вівторок, 19 січня 2016, 11:09

У Національній гвардії, яка входить до системи МВС, відзначають, що заяви про створення в їх структурі кримськотатарського батальйону залишаються поки що на рівні заяв, які не закріплені законодавчо.

Так речник відомства Світлана Павловська прокоментувала в ефірі Радіо Крим.Реалії заяви координатора акції з блокади Криму Ленура Іслямова про створення такого батальйону.

"Це інсинуації окремої людини, яка бере на себе відповідальність робити подібні заяви. Я можу сказати тільки одне, що Нацгвардія України діє в рамках чинного законодавства", - сказала вона.

Спікер Нацгвардії зазначила, що ініціатива може бути, але вона повинна втілюватися в рамках законів України.

"Є чітко позначені завдання, це люди зі зброєю. Це відповідні законодавчі рамки, які визначаються як чинним законодавством в Україні, так і міжнародним законодавством", - сказала Павловська.

"Ми хочемо йти в Європу. Ми працюємо над удосконаленням нашого чинного законодавства, в тому числі і судового, і ми повинні чітко розуміти, що є відповідні рамки, в яких ми діємо", - додала вона.

Гість ефіру Ленур Іслямов при цьому зазначив наступне: "Спікери в цій країні нічого не вирішують, їм сказали озвучити ось це, вони це і озвучують".

У грудня 2015 року координатор акції по блокаді Криму Ленур Іслямов заявив про створення кримськотатарського добровольчого батальйону, який носитиме ім'я Номана Челебіджихана.

Цю ідею підтримав глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

У січні Іслямов повідомив, що в кримськотатарський добровольчий батальйон, що формується в Херсонській області, вже записалося близько 250 осіб.

Всього ж в батальйон "Крим" планують набрати до 580 людей.

За словами Іслямова, завданням батальйону буде зміцнення і підтримку правопорядку. Про наявність зброї мова не йшла.

За словами активіста, швидше за все батальйон буде функціонувати в структурі Національної гвардії, з якою ведуться переговори.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування