Лещенко: За додаткові голоси "Воля народу" отримала підтримку

Вівторок, 19 січня 2016, 17:11

Депутат Сергій Лещенко заявляє, що група "Воля Народу", додає голосів коаліції за що бізнес деяких її депутатів отримують державну підтримку.

Про це у своєму блозі в "Українській правді" написав депутат Сергій Лещенко.

"Група "Воля народу" є костилем владної коаліції. Коли для ухвалення позитивного рішення не вистачає голосів, замість пошуку компромісів з членами коаліції лідери БПП та "Народного фронту" домовляються з групою мажоритарних депутатів, утвореною покійним нардепом Ігорем Єремеєвим з числа волинських земляків, колишніх регіоналів з орбіти Льовочкіна-Бойка та соратників Володимира Литвина", - пише Лещенко.

Він зазначив, що після смерті Єремеєва в 2015 році питання утримання та подальшого позиціонування групи "Воля народу" вирішили за допомоги Олеся Довгого.

"В потрібний момент Довгий додає коаліції голоси, яких не вистачає для позитивного голосування", - зазначив Лещенко і як приклад навів схвалення бюджету о 4 ранку в переодстанній сесійний день минулого року.

"Комунікаторами Довгого з боку влади є в "Народному фронті" Андрій Іванчук (заступником якого Довгий так і не став у парламенті – в 2014 році Рада окремо проголосувала за зняття його з цієї посади) та Микола Мартиненко (Мартиненко очолював осередок Нашої України в Києві за часів Черновецького)", - зазначив Лещенко

"В БПП – Ігор Кононенко з Сергієм Березенком, яких пов'язує з Довгим тривалий досвід співпраці в часи космічного мера", - додав депутат.

"Подібне "донорство" коаліції підтримкою дрібних бізнес-фракцій заснована на прагматичному комерційному розрахунку. Валютою, якою відплачують за додаткові голоси, є можливість посадити своїх "смотрящих" на потоки. У випадку групи "Воля народу" цим ресурсом стала державна компанія "Укргазвидобування", яку після Революції гідності "розпаювали" між Ігорем Єремеєвим та Миколою Мартиненком", - вважає депутат.

Так, за словами Лещенка, Єремеєвим було поставлено заступника голови правління "Укргазвидобування" Вадима Шленчака.

"Окрім оборудок з газом, про які вже писалося багаторазово, нещодавно я довідався про ще одну схему "стимулювання" групи "Воля народу" з боку влади. Зокрема, ідеться про підтримку наближеного до цієї групи "Банку інвестицій та заощаджень" у час фінансової кризи в Україні", - зазначив Лещенко.

"В травні 2015 року Шленчак як заступник голови правління державної "Укргазвидобування" розмістив на строковому депозитному рахунку в маловідомому "Банку інвестицій та заощаджень" величезну суму 373 мільйони 100 тисяч гривень", - додав він.

Серед акціонерів банку, згідно з розкриттям інформації на сайті НБУ в липні 2015 року, присутні нардеп від групи "Воля народу" Степан Івахів, дружина іншого депутата від цієї групи Ярослава Москаленка Інна, брат покійного Ігоря Єремеєва Євген, а також підприємства молочної та нафтової галузі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування