Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

52 тисячі екс-міліціонерів зіткнуться з безробіттям - експерти

Середа, 20 січня 2016, 10:21
52 тисячі екс-міліціонерів зіткнуться з безробіттям - експерти
visti.ks.ua

До кінця цього року в українській поліції зі 172 тисяч правоохоронців залишиться лише 120 тисяч атестованих співробітників. Наразі гостро стоїть питання їхнього подальшого працевлаштування.

Про це заявив голова правління Української Гельсінської спілки з прав людини Євген Захаров, йдеться в статті Deutsche welle.

Як зауважують експерти, більшість колишніх правоохоронців мають вузькоспеціалізовані знання й володіють спеціальними навичками, які в цивільному житті важко застосувати, особливо коли ринок праці перенасичений, як зараз в Україні.

У свою чергу керівник Центру дослідження правоохоронної діяльності Олег Мартиненко не виключає, що колишні правоохоронці можуть податися в охоронні структури. Однак, за його словами, це поле діяльності дуже монополізоване Держслужбою охорони.

На думку експертів, колишні міліціонери можуть наткнутися на серйозні труднощі після звільнення, поповнити чорний ринок праці або податися в кримінальні структури.

Водночас чимало звільнених працівників правоохоронних органів сподівається на суд.

Вони гуртуються у соцмережах , де обговорюють можливості оскарження рішень МВС про звільнення та шляхи повернення на службу вже до лав Національної поліції через суд. Також у Професійній спілці атестованих працівників органів внутрішніх справ України повідомили, що до них щодня звертаються кілька десятків звільнених міліціонерів, які не змогли чи не захотіли пройти переатестацію.

"Ми допомагаємо їм зібрати необхідні документи та подати до суду про поновлення на посаді", - сказав DW член президії профспілки Петро Васюк. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування