Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пєсков попросив "не нагнітати" ситуацію з Кадировим

Середа, 20 січня 2016, 12:43

Речник президента Росії Дмитро Пєсков запропонував уважніше вчитатися в заяви Рамзана Кадирова з приводу позасистемної опозиції.

Про це повідомляє РБК, зазначаючи, що це перша офіційна реакція Кремля на конфлікт лідера Чечні з опозицією.

"Якщо уважно вчитатися, то йдеться про несистемну опозицію – це ті, хто перебуває поза легітимним політичним полем країни", - заявив Пєсков, коментуючи дискусію навколо заяв Кадирова про "ворогів народу".

На думку Пєскова, цим зворотом чеченський лідер назвав тих, "хто у своїй діяльності не залишаються в рамках закону і готовий його порушувати, у тому числі на шкоду країні".

"Тут не потрібно нагнітати, потрібно просто спокійно прочитати сказане. Президент у постійному діалозі і з домінуючою політичною силою, і з опозиційними партіями", - сказав речник Володимира Путіна.

Однак, як наголосив Пєсков, "якщо говорити про тих, хто, заводячи мову про політичну діяльність, говорить про готовність умисно вийти за рамки закону – вони щонайменше не сприяють стабільності й процвітанню нашої держави".

При цьому Пєсков заявив, що не готовий говорити про заяви Кадирова про ЗМІ, які нібито "транслюють фальшиві лицемірні заяви зрадників Батьківщини" (у колонці в газеті "Известия" глава Чечні згадав "Эхо Москвы", "Дождь" і РБК).

12 січня прес-служба керівництва Чеченської республіки опублікувала заяву Кадирова, сказану ним на зустрічі з журналістами. Тоді глава Чечні закликав ставитися до позасистемної опозиції як до "ворогів народу" і зрадників, які грають у вигадану західними спецслужбами гру.

"Я зробив жорстку заяву про тих, хто виїхав із Росії й звідти поливає брудом і наговорює на нашу країну. Вони становлять загрозу Росії, їздять у США, столиці країн Європи, підказують, які ввести санкції, щоб підірвати економіку, безпеку, стабільність Росії. <...> Саме їх і їхніх поплічників усередині країни я мав на увазі, говорячи про притягнення до відповідальності позасистемної опозиції", - пізніше пояснив Кадиров в Instagram.

Слідом за Кадировим критикував опозицію спікер парламенту Чечні Магомед Даудов: він вважає, що проти керівництва Росії і її народів "було розв'язано небачену досі за своїми масштабами й підступністю підривну інформаційно-терористичну війну".

Рада з прав людини при президенті Росії пообіцяла провести лінгвістичну експертизу висловлювань глави Чечні. Як сказав заступник голови ради Євген Бобров, за її результатами Путіну можуть запропонувати в доповіді відставку Кадирова.

Із критикою висловлювань глави Чечні виступила уповноважений із прав людини в РФ Елла Памфілова. ​

А джерело РБК у Кремлі вважає, що не можна вважати позасистемною опозицією, наприклад, партію ПАРНАС, може йтися лише про людей, які закликають до насильства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування