Обама дозволив бомбити позиції "Ісламської держави" в Афганістані

Четвер, 21 січня 2016, 08:25

Адміністрація президента США Барака Обами дозволила американським військовим в Афганістані завдавати авіаудари по позиціях угруповання "Ісламська держава".

Про це пише The Washington Post, посилаючись на високопоставлені джерел у військових колах, які говорили на умовах анонімності.

За словами одного зі співрозмовників видання, нові повноваження військових було затверджено минулого тижня.

Тепер американські військові в Афганістані зможуть бомбардувати позиції "Ісламської держави" через їхні зв'язки з угрупованнями – так само, як раніше ціллю могли стати пов'язані з Аль-Каїдою бійці.

Раніше американські військові в Афганістані мали право застосовувати авіацію лише в трьох випадках: для захисту іноземних сил, для допомоги афганським військам при зіткненнях із ворогом і проти бойовиків терористичного угруповання "Аль-Каїда". Нові правила, як очікується, дозволять США активніше боротися з ІД в Афганістані.

За словами іншого джерела видання, американські військові й раніше завдавали удари по деяких пов'язаних з ІД бойовикам в Афганістані, але ці бомбардування проводилися при виявленні в них "ворожих намірів", а не через приналежність до ІД.

Видання зазначає, що ці зміни в правилах сигналізують про посилення боротьби з "Ісламською державою" за межами Іраку й Сирії.

Зараз на території Афганістану один одному протистоять два рухи бойовиків – "Талібан" і "Ісламська держава", які борються і з урядовими військами. ​

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...