Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ: з 1 березня можуть зависнути розслідування справ Майдану

Четвер, 21 січня 2016, 11:03

Начальник Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк закликає внести зміни до закону про Держбюро розслідувань, інакше з 1 березня зупиняться розслідування злочинів проти Майдану.

Про це він сказав на нараді щодо антикорупційних розслідувань у четвер у Києві.

"Може виникнути ситуація з фактичним колапсом розслідування справ високопосадовців і Майдану через вступ в дію закону про Державне бюро розслідувань. З тими формулюваннями, якими виписаний цей закон з 1 березня ці розслідування можуть припинитися", - сказав Горбатюк.

"В цей закон, на мою думку, треба негайно вносити правки, тому що буде катастрофа... ", - додав він.

Горбатюк закликав на наступній сесії Верховної Ради внести зміни до цього закону.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк висловив сумнів, що Державне бюро розслідувань зможе повноцінно розпочати роботу з 1 березня.

Яценюк зазначив, що направив листи Порошенку і спікеру ВР Володимиру Гройсману з проханням надати своїх кандидатів на формування конкурсної комісії з призначення керівництва Державного бюро розслідувань.

"Я з вами категорично згоден, що 1 березня Державне бюро розслідувань не запрацює. Тому що ми навіть конкурс не проведемо. І навіть якщо теоретично призначати керівника, то це не означає, що ми наберем одразу увесь штат на відкритих прозорих конкурсах", - сказав Яценюк.

Прем'єр має намір обговорити це питання з президентом Петром Порошенком.

Верховна Рада створила Державне бюро розслідувань 12 листопада 2015 року.

Бюро мають віддати справи, які тепер підслідні прокуратурі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування