СММ ОБСЄ: Сили АТО і бойовики наближаються до лінії розмежування

Четвер, 21 січня 2016, 14:31

СММ ОБСЄ закликає сили АТО і бойовиків припинити наближення до лінії розмежування, яке відбувається останнім часом.

Про це заявив перший заступник глави СММ ОБСЄ в Україні Олександр Хуг.

"За останні кілька місяців ми побачили тенденцію – передислокацію позицій (сил АТО і бойовиків - УП) ближче одна до одної. Це на заході і на північному заході околиць Горлівки і також у маленькому селищі Зайцеве", - сказав він.

"Я кажу не про сіру зону. Вони пересувають своє обладнання в спірні зони. Ніколи не існувало сірих зон. Були зони, що перебували не під реальним кордоном однієї чи іншої сторони… Вони просуваються ближче до лінії зіткнення, і ті позиції, які раніше залишалися незайнятими, тепер займаються. Відбуваються пересування, але вони не переходять через лінію зіткнення", - наголосив Хуг.

"Подібна ситуація розгортається і в зонах на північний схід від Маріуполя. Ми не кажемо, що лінія розмежування кудись посунулася, але ми побачили певні пересування в районі Павлополя і Комінтернового. Відбулося звуження зони безпеки, що означає, що озброєні групи наблизилися одна до одної і не довіряють один одному", - зазначив Хуг.

Він пояснив, що таким чином "накаляється напруга". "Найгірше було минулого вівторка, коли наші монітори зафіксували 38 вибухів і численні перестрілки в цій зоні", - сказав він.

"Я закликаю обидві сторони відійти назад. Якщо цього не відбудеться, це насилля буде тільки початком. Досить руйнування, досить смертей, досить переміщень. Відійдіть, або буде ще один жах", - закликав він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...