Водій сяде на 5 років за те, що підірвав автобус, намагаючись об'їхати блокпост

Четвер, 21 січня 2016, 19:18

Слов'янський міськрайонний суд засудив до 5 років в'язниці водія рейсового автобуса "Артемівськ-Горлівка", який у березні 2015 року спробував об'їхати блокпост ВСУ і підірвався на міні, що спричинило загибель чотирьох і поранення 17 осіб.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області, встановлено, що в березні минулого року пасажирський автобус, що здійснював рейс за маршрутом Артемівськ-Горлівка, був зупинений військовослужбовцями поблизу станції Майорськ.

З метою запобігання незаконного перетину блокпосту, військовослужбовці заборонили водієві продовжувати рух автобуса і наказали почекати дозволу для перетину.

Однак водій, у якого в салоні перебувало 23 пасажири, проігнорував вимоги військових і продовжив рух в об'їзд блокпоста ВСУ.

Рухаючись у напрямку Зайцевого, водій автобуса проігнорував застереження про мінування і, об'їжджаючи бетонні блоки, наїхав на міну, внаслідок чого автобус вибухнув, чотири пасажири загинули на місці, інші отримали травми різного ступеня тяжкості.

В інформації повідомляється, що Слов'янський міськрайонний суд підтримав позицію державного обвинувачення, визнав 57-річного чоловіка винним у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст.119 (вбивство з необережності) і ст.128 (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження) і засудив його до 5 років позбавлення волі.

Як відомо, 26 березня 2015 року прес-служба Донецької обласної військово-цивільної адміністрації повідомила, що в результаті підриву автобуса на міні в районі Артемівська чотири людини загинули, 17 поранені.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування