Ляшка заманюють у коаліцію, пропонують Мінекології - джерело

П'ятниця, 22 січня 2016, 10:57

З фракцією Олега Ляшка "Радикальна партія" ведуться перемовини щодо повернення в коаліцію в обмін на посаду міністра екології.

Про це на умовах анонімності повідомив "Українській правді" один із депутатів БПП "Солідарність", знайомий з кулуарними перемовинами у парламенті.

"Позиція наша - нехай подають кандидатів ( на посаду міністра екології -ред.) або "Батьківщина", або Радикальна партія", - зазначив співрозмовник.

На уточнення, яким чином Радикальна партія може пропонувати свого кандидата, адже вона не входить у парламентську більшість, він відповів:

"Якщо повернеться в коаліцію. Такий діалог іде. Якщо вони повертаються в коаліцію, виникло питання не особисто Ляшка, а депутатів фракції, що вони готові запропонувати кандидатуру по міністру екології".

Водночас депутат від Радикальної партії Андрій Лозовий повідомив, що їхня фракція не збирається повертатися у коаліцію.

"Радикальна партія не буде повертатися в стару коаліцію, це наше рішення. Фактично зараз її немає, це якась боярська рада", - сказав народний депутат.

"Ми вважаємо, що країні потрібна нова коаліція і новий уряд, які будуть працювати на благо держави", - додав Лозовий.

Між тим два співрозмовники УП у "БПП "Солідарність" повідомили, що в їхній фракції міністром екології хоче бути Ольга Бєлькова.

"Вона дуже хоче, вона грамотна, толкова, у неї західна освіта, але є політичні питання", - сказав один із нардепів.

Інший співрозмовник зазначив, що до Нового року її кандидатуру серйозно обговорювали для рекомендації, але наразі "вона залишається в запасі, якщо не буде пропозицій від інших фракцій".

Варто зазначити, що чутки про те, що Радикальна партія може повернутися в коаліцію циркулювали в кулуарах ВР на початку грудня.

Раніше в "БПП" говорили про те, що Мінекології може очолити Гліб Загорій.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування