Лукашенко розповів, коли Білорусь може вступити у війну

П'ятниця, 22 січня 2016, 13:44

Президент Білорусі Олександр Лукашенко стверджує, що його політика є мирною, однак він готовий відстоювати національні інтереси країни, в тому числі, за допомогою зброї.

Про це він заявив у п'ятницю на засіданні Ради безпеки з питання розгляду Військової доктрини Білорусі, передає БЕЛТА.

"Ми з повною підставою можемо публічно підтвердити нашу миролюбну політику і відсутність ворожості до інших держав. Разом з тим заявити про рішучість у відстоюванні своїх національних інтересів. У тому числі, якщо буде потрібно, із застосуванням усієї військової організації держави", – сказав він.

При цьому він висловив упевненість, що пряма військова загроза Білорусі відсутня.

Лукашенко нагадав, що з моменту затвердження діючої військової доктрини минуло півтора десятка років і за цей період ситуація в світі і навколо Білорусі кардинально змінилася.

"Активне використання механізмів "кольорових революцій" для повалення законної влади призвело до збільшення кількості збройних конфліктів. При цьому все частіше досягнення політичних цілей відбувається шляхом підриву держави зсередини", – упевнений він.

"У стан хаосу занурені Ірак, Лівія, Ємен, триває кровопролиття в Сирії. Досі не вдалося нормалізувати обстановку в Україні. Низка "гарячих точок" перебуває у "замороженому" стані і може спалахнути в будь-який момент", – розповів Лукашенко.

Він також відзначив посилення протиріччя між Росією та НАТО. На його думку подальша ескалація обстановки може мати непоправні наслідки як для Європи, так і всього людства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування