У КПРФ сподіваються, що слова Путіна про Леніна "просто вирвалися"

П'ятниця, 22 січня 2016, 14:43

У КПРФ висловили незгоду з висловлюванням президента Путіна про те, що ідеї Володимира Леніна призвели до розпаду СРСР.

Про це заявив "Інтерфаксу" у п'ятницю перший заступник голови ЦК КПРФ Володимир Кашин.

"Сподіваємося, що це просто вирвалося у президента", - заявив він.

Як припустив Кашин, приводом до висловлення президента про Леніна і атомну бомбу міг стати "перебір посилань на заслуги Леніна" на нараді з науки і контекст його розмови з главою Курчатовського інституту Михайлом Ковальчуком.

"Ковальчук якраз говорив про радянську школу, яка була для американців тією "бомбою", на яку вони з відкритими очима дивилися і заздрили, і намагалися перейняти цю систему навчання", - зазначив представник керівництва КПРФ.

За словами Кашина, "подібна реакція зрозуміла, якщо вважати, що Ленін зумів створити атомну бомбу, а якщо це алегорія, то до алегорії тоді треба віднести і всю цю фразу Володимира Володимировича".

Раніше Путін заявив, що ідеї Леніна призвели до розвалу СРСР.

Пізніше прес-секретар президента Дмитро Пєсков заявив журналістам, що слова Путіна про Леніна не повинні бути приводом для обурення.

"Президентом була озвучена його точка зору. Навряд чи це повинно бути приводом для обурення, скоріше, це може бути приводом для незгоди, але немає про що обурюватися. Кожен, у тому числі президент, має право мати своє ставлення до ролі тієї чи іншої особистості в історії", - сказав Пєсков.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування