Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Український Червоний хрест пройде міжнародний аудит

П'ятниця, 22 січня 2016, 17:15

Товариство Червоного хреста України пройде міжнародний незалежний аудит.

Як сказано у прес-релізі організації, таке рішення було прийняте під час засідання президії правління товариства 22 січня.

Також було прийняте рішення продовжити перевірку Київської міської та обласної організації з широким залученням до неї представників недержавних організацій.

У релізі також зазначається, що у процесі першого етапу комплексної перевірки Київської міської організації були виявлені випадки неправильної звітності, які вимагають додаткового вивчення та опрацювання.

Іншим обласним організаціям було рекомендовано самостійно прийняти рішення щодо перевірки діяльності своїх районних та міськрайонних організацій з залученням незалежних експертів та переходити на електронний облік документації.

Також організація повідомила про підсумки своєї роботи у 2015 році. Згідно з ними гуманітарна допомога була надана близько мільйону осіб, які постраждали під час конфлікту на сході України, у тому числі внутрішнім переселенцям.

Зокрема, допомогу отримали 229 360 осіб в Луганській області, 222 105 – в Донецькій та 236 455 – в Дніпропетровській та Харківській.

Ще у шести областях допомога була надана 200 тисячам осіб, а у 16 обласних організаціях Червоного хреста, де кількість переселенців не така велика, була надана допомога близько 50 000 осіб.

За весь період український Червоний хрест отримав близько 14 млн швейцарських франків, що дозволило забезпечити вразливі категорії населення продуктовими і непродуктовими наборами та ваучерами, предметами домашнього побуту, медичними ваучерами, гігієнічними наборами, іншим.

Як відомо, наразі український Червоний хрест проводить внутрішню перевірку після того, як активісти виявили прояви корупції в цій організації.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування