Росія таємно відправила зброю республіці Фіджі

Субота, 23 січня 2016, 05:35

Щонайменше 20 контейнерів, імовірно, наповнених зброєю і військовим устаткуванням були поставлені Росією тихоокеанській державі Фіджі.

Про це пише The Guardian.

Як повідомляє видання, вантаж був доставлений минулого тижня, а в наступному місяці прибудуть і російські військові, які навчатимуть фіджійських військовослужбовців використанню нової зброї.

Залишається невідомим яку саме зброю було відвантажено, але місцеві опозиційні політики припускають, що це може бути вертоліт, важке озброєння і нелетальні боєприпаси, призначені для придушення масових протестів.

Влада Фіджі оголосила, що зброю буде направлено на переозброєння миротворців Фіджі за кордоном. Фіджійські військові на даний момент служать у миротворчих місіях ООН в Іраку, Сирії, Лівані та Єгипті.

В останні роки Росія працювала над тим, щоб поглибити економічні, дипломатичні й військові зв'язки з Фіджі. Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров став першим російським чиновником, який відвідав Фіджі в 2012 році, а в наступному році, прем'єр-міністр Фіджі Байнімарама став першим лідером країни, який наніс державний візит до Росії.

Після того, як Байнімарама у 2006 році здійснив переворот і захопив владу у країні, США, Нова Зеландія і Австралія запровадили проти Фіджі військові та фінансові санкції, що призвело до напруження стосунків між країнами.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...