Сирійська опозиція звинуватила Росію у диктаті

Субота, 23 січня 2016, 22:15

Сирійська опозиція звинуватися РФ у "диктаті"  і вже поклала відповідальність за можливий зрив переговорів щодо майбутнього країни на чинну сирійську владу та Росію.

Про це йдеться у спільній заяві представників 45 опозиційних та повстанських груп, яку оприлюднено 23 січня, пише Німецька хвиля. 

Опозиція до уряду Башара Асада засудила "диктат" Росії, який та нібито здійснює у питанні складу делегації від опозиції на переговорах.

"Опозиціонери звинувачують РФ у блокуванні переговорів шляхом встановлення обмежень на те, які саме групи можуть брати участь у перемовинах. Зокрема, підтримуваний Москвою уряд Сирії класифікував як терористів повстанців "Армії ісламу", яку підтримує Саудівська Аравія", - йдеться у повідомленні.

Також з переговорного процесу було виключено партію "Демократичний союз", яка представляє найбільшу курдську групу, що бореться з "Ісламською державою".

У своїй заяві опозиціонери і повстанці вимагають зняття блокади міст військами Асада, допущення в усі райони гуманітарної допомоги згідно з резолюціями Радбезу ООН, та припинення атак проти цивільних.

Без виконання цих вимог представники опозиції вважають неможливим початок переговорного процесу.

Переговори про мирне врегулювання конфлікту у Сирії, нові вибори та нову конституцію країни мали розпочатися у Женеві 25 січня, однак їх початок відклали на кілька днів через суперечки, хто саме має брати участь у перемовинах з боку опозиції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування