Штайнмаєр: Ісламісти також повинні брати участь у переговорах щодо Сирії

Понеділок, 25 січня 2016, 04:34

Міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр висловився за участь представників ісламістських угруповань у переговорах з врегулювання конфлікту в Сирії.

Про це йдеться в інтерв'ю газеті Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, опублікованому в неділю, пише Deutsche Welle.

"Звідки ж можуть взятися помірковані кола після понад п'яти років громадянської війни, крайнього насильства та загального огрубіння? Я боюся, ми давно вже пройшли той момент, коли би ми могли обирати партнерів для діалогу та учасників переговорів", - наголосив Штайнмаєр.

За словами дипломата, необхідним є альянс усіх тих, які "представляють свою частину сирійського суспільства, де-факто володіють владою, поважають принципи віденського процесу та готові припинити боротьбу між собою в процесі женевських переговорів".

Міністр також підкреслив, що його заява стосується як Башара Асада, так і сирійської опозиції. Але водночас він зазначив, що "за столом переговорів не повинно бути терористів та ісламістських екстремістів, які тільки й хочуть, що саботувати політичне врегулювання".

Нагадаємо, раніше в сирійському уряді заявили, що очікують надання переліку опозиційних сил, які візьмуть участь у переговорах щодо майбутнього країни, аби упевнитися, що в ньому немає "терористичних" угруповань.

Водночас представники сирійської опозиції висловили обурення втручанням Росії у формування складу делегації від опозиції та поклали відповідальність за можливий зрив переговорів на Асада та Москву.

Після цього в ООН повідомили, що запланований на 25 січня у Женеві початок переговорів з врегулювання в Сирії, вірогідно, відкладуть на кілька днів "з практичних міркувань".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування