Туреччина може запровадитии антидемпінгові мита проти російської сталі

Понеділок, 25 січня 2016, 06:47

Російські металурги отримували демпінгову маржу до 13,66% від поставок гарячекатаного прокату в Туреччину.

Про це йдеться в остаточних результатах антидемпінгового розслідування, опублікованого Анкарою 22 січня, пише "Коммерсант".

Розслідування почалося в січні 2015 Тоді місцеві металурги звинувачували у демпінгу експортерів з КНР, Росії, України, Японії, Франції, Румунії та Словаччини. Маржа також встановлена ​​щодо постачальників з Китаю, Словаччини та Японії. Підозрювані у демпінгу країни до 2015 щорічно поставляли до Туреччини 1-1,3 млн тонн (35-40% імпорту), а в 2015 р – 2,3 млн тонн на $ 1,17 млрд (53,3%).

За даними Мінекономіки Туреччини, російські поставки в імпорті країни складають 19,2%, постачання з Китаю становлять 4,3%, зі Словаччини - 5,5%. У 2015 Росія експортувала до Туреччини 825 000 тонн гарячекатаного прокату на $ 413 млн.

На основі цих даних буде прийматися рішення про розмір антидемпінгових мит, які, як правило, відповідають розміру нарахованої маржі.

Деякі співрозмовники видання вважають це відповіддю на санкції Москви, введені після того як наприкінці листопада турецькі військові збили російський Су-24.

"Якихось захисних заходів відносно російської продукції, крім металопрокату, поки не передбачається", - говорить один зі співрозмовників видання. Інший зазначає, що "найдешевший і проблемний український імпорт виключили з-під заходу, розслідування звелося до чистої політики". Ще одне джерело підкреслює, що мита для китайського металопрокату вище, ніж для російського (до 18%).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування