Кадиров заявив, що він академік

Понеділок, 25 січня 2016, 07:40

Глава Чечні Рамзан Кадиров отримав звання почесного академіка Російської академії природничих наук за успіхи у відновленні миру і стабільності в республіці.

Про це Кадиров написав на своїй сторінці в Instagram, передає Тасс.

За словами Кадирова, 10 років тому, коли він обіймав посаду першого віце-прем'єра республіки, йому повідомили, що громадська організація РАПН вирішила присвоїти йому звання "почесний академік".

"Я кілька місяців не погоджувався прийняти знак і диплом. Але близькі друзі умовили, пославшись на те, що неетично відмовитися. У січні 2006 року в Гудермес приїхав віце-президент РАПН Олександр Лагуткін. Він зазначив, що звання присвоюється за успіхи у відновленні миру і стабільності в Чеченській республіці ", - заявив Кадиров.

"Керівництво РАПН ніколи не заявляло, що це звання за наукові праці. Президент РАПН Олег Кузнєцов сказав, що звання присвоєно" за щоденну працю з порятунку життів військовослужбовців та жителів Чечні", - підкреслив Кадиров.

За його словами, почесними членами РАПН також є принц Уельський Чарльз, колишній Генсек ООН Бутрос Бутрос Бутрос Галі.

Крім того, РАПН не пов'язана з РАН - це звичайна громадська організація. "Для мене найкраща докторська дисертація - це відновлена і заново побудована Чечня, а найвища честь - це довіра і визнання народу", - додав Кадиров.

Як відомо, в Росії останнім часом розгорівся скандал за участю Кадирова. З самого початку року з'явилося кілька його заяв, в яких він називає опозиціонерів, правозахисників і ЗМІ "ворогами народу", "зрадниками", "купкою мерзенних лібералів", які намагаються розхитати ситуацію в РФ.

Правозахисники і опозиціонери назвали слова глави Чечні неприпустимими і закликали прокуратуру відреагувати на ці висловлювання.

Рада з прав людини при президенті РФ розглядала питання про підготовку доповіді Володимиру Путіну, в якій може піти мова про відставку Кадирова.

Однак замість цього, у Чечні у вихідні пройшла акція на підтримку Кадирова.

Кадиров також неодноразово виступав з антиукраїнськими заявами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування