Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Страсбурзі відкривається сесія ПАРЄ – без росіян

Понеділок, 25 січня 2016, 09:09

25 січня у Страсбурзі відкривається зимова сесія Парламентської асамблеї Ради Європи, що триватиме до 29 січня.

Про це у понеділок повідомляє "Укрінформ".

Чергова сесія асамблеї знову пройде без участі російської делегації, яка вирішила її пропустити через позбавлення повноважень у зв'язку з подіями в Україні.

"Міграційна криза та проблеми біженців в Європі, міжнародний тероризм та функціонування демократичних інститутів у Польщі будуть в центрі уваги зимової сесії Парламентської асамблеї Ради Європи", - повідомили у прес-службі ПАРЄ.

У ході зимової сесії мають відбутися вибори президента ПАРЄ, який обирається терміном на один рік з можливістю продовження мандату ще на один термін.

Раніше президент ПАРЄ Анн Брассер заявила, що делегація РФ не зможе брати участі у засіданнях асамблеї в 2016 році, оскільки не надала необхідні документи для участі в зимовій сесії.

Заяві керманича ПАРЄ передувала інформація з Москви, у якій представник офіційної делегації РФ в асамблеї заявив, що за підписом спікерів палат російського парламенту направлено листа про те, що повноваження делегації РФ на 2016 рік будуть запитуватися пізніше.

Січневу сесію росіяни вирішили пропустити через позбавлення її повноважень у зв'язку з подіями в Україні.

Наприкінці січня 2015 асамблея ухвалила резолюцію, в якій підтвердила позбавлення делегації РФ права голосу, права участі в засіданні статутних органів і можливості брати участь у моніторинговій діяльності асамблеї. Причиною такого рішення була ситуація в Україні.

Як відомо, делегатом від України у ПАРЄ є Надія Савченко, яку Росія незаконно утримує і фальсифікує щодо неї кримінальну справу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування