Саакашвілі і Жванецький заснували літературну премію

Понеділок, 25 січня 2016, 12:38

Одеська обласна держадміністрація під керівництвом Міхеіла Саакашвілі і Всесвітній клуб одеситів під керівництвом Михайла Жванецького заснували міжнародну літературну премію імені Ісаака Бабеля.

Про це йдеться на сайті премії.

Згідно з повідомленням, премія "є логічним продовженням унікального проекту з увічнення літературної спадщини знаменитого письменника" після встановленого в 2011 році пам'ятника Бабелю і відкриття площі його імені.

"Премія покликана виявляти і підтримувати найкращі зразки сучасної художньої словесності в жанрі оповідання (новели), написані російською мовою як в Україні і Росії, так і в інших країнах світу. Основним критерієм відбору творів на здобуття премії, за висловом Ісаака Бабеля, повинна бути "тиранія смаку", – йдеться в релізі.

Також автори додали, що "премія передбачає просвітницькі та освітні аспекти і спрямована на створення нового культурного контексту в житті міста, вона повинна стати інноваційної творчої майданчиком і претендувати на формування естетичних і художніх смаків сучасного суспільства".

Премія буде присуджуватися щорічно. Перша церемонія нагородження лауреатів відбудеться в день народження Бабеля, 13 липня 2016 року в Золотому залі Одеського літературного музею.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування