Кравчук: У 1991 році Криму дали автономію, щоб не було конфлікту

Понеділок, 25 січня 2016, 12:59

Екс-президент Леонід Кравчук пояснив, що у 1991 році Криму дали автономний статус, щоб уникнути громадянського конфлікту.

Про це він сказав в коментарі "Крим.Реаліям".

"Ми розуміли, що це (референдум 1991 року у Криму – ред.) не є легітимно, але виходячи із ситуації, щоб не було загострення і конфлікту, ми вирішили діяти толерантно, ставлячись до кримчан. Ми не хотіли робити кроків, які могли розвинути сепаратистські настрої", - сказав Кравчук.

На його думку, той референдум "був у строгій відповідності до закону".

"А це означає, що референдум найвищий з точки зору легітимності його проведення та легітимності результатів", - вважає Кравчук.

"Що торкається голосування за Автономну республіку Крим, то це не було законно – такого закону не було. Як і не має закону про голосування зараз про створення якоїсь держави, на основі чого Путін прийняв відповідне рішення", - додав він.

У Кравчука немає сумнівів, що "Крим, за результатами референдуму 1991 року, залишається невід'ємною частиною України.

"До речі, прийнята після цього Конституція Криму є складовою частиною Конституції України. Вони діяли у відповідності до законів. А те, що вони роблять зараз у відповідності до власного бажання, і чи це бажання всього кримського народу, ніхто цього не знає, то такого порядку не існує", - додав екс-президент.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування