Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд відмовився прискорити розгляд справи Бузини

Понеділок, 25 січня 2016, 13:45

Суд відхилив клопотання захисту фігурантів справи про вбивство журналіста Олеся Бузини про те, щоб протягом місяця завершити судовий розгляд.

Відповідне рішення озвучила суддя Печерського райсуду Києва Світлана Бабенко, повідомляє ЛІГА.net.

"Суд прийняв рішення - у клопотанні захисників Дениса Поліщука та Андрія Медведько відмовити", - сказала Бабенко.

На попередньому судовому засіданні адвокат Андрій Федур заявив, що з його підзахисними півроку не проводилося жодних слідчих дій, а адвокат Сергій Войченко звинуватив слідство в спробі "підігнати докази" під Медведька і Поліщука.

"Прокуратура повинна або закрити кримінальну справу, або розпочати розгляд по суті", - сказав він на попередньому судовому засіданні.

Сторона звинувачення заявила, що таке клопотання, на їхню думку, не підлягає задоволенню.

"Є об'єктивна причина, через яку неможливо досудове розслідування в стисліші терміни", - сказав представник сторони обвинувачення.

"Чому ми вже вісім місяців не отримуємо відповіді на питання, що це за номери на автомобілі були і що це за автомобіль (з якого стріляли в Бузину). Я глибоко переконаний, що номери - це були номери прикриття", - сказав Федур.

Крім того, адвокат заявив, що у захисту Поліщука та Медведька є неспростовні докази їхньої невинності, які будуть надані суду на найближчих засіданнях.

Як відомо, Бузину застрелили 16 квітня на вулиці Дегтярівській у Шевченківському районі столиці біля будинку, де він жив. За підозрою у вбивстві в липні 2015 року були затримані двоє киян - Андрій Медведько і Денис Поліщук.

На початку грудня підозрюваного Поліщука перевели під домашній арешт, а Медведько суд залишив під вартою ще на 60 діб. Але перед новим роком - 31 грудня - Апеляційний суд Києва відпустив Медведька під домашній арешт.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування