Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПАРЄ підготує спеціальну доповідь про вбивство Нємцова

Понеділок, 25 січня 2016, 15:27

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) прийняла рішення підготувати спеціальну доповідь про вбивство російського опозиціонера Бориса Нємцова.

Про це повідомив лідер "Партії народної свободи" (ПАРНАС) Михайло Касьянов, повідомляє Радіо Свобода.

Рішення про підготовку доповіді члени ПАРЄ ухвалили після того, як на засіданні Асамблеї в понеділок виступили сам Касьянов, адвокат сім'ї Нємцова Вадим Прохоров, донька політика Жанна Нємцова, а також член ПАРНАС Ольга Шоріна і журналіст Володимир Кара-Мурза.

Вони повідомили, що після вбивства Бориса Нємцова "ситуація з правами людини і цивільними свободами в Росії значно погіршилася".

В якості одного з доказів цього лідер ПАРНАС привів нещодавню заяву глави Чечні Рамзана Кадирова про те, що представники позасистемної російської опозиції є "ворогами народу".

Він повідомив, що ініціатива взяти під контроль розслідування вбивства Нємцова "відразу була підтримана - більше 30 депутатів поставили свої підписи, необхідні для початку формальних процедур".

Бориса Нємцова вбили увечері 27 лютого 2015.

У цій справі були затримані п'ятеро уродженців Чечні. 18 листопада суд санкціонував заочний арешт передбачуваного організатора злочину - колишнього офіцера батальйону "Північ" МВС Чечні Руслана Мухудінова. Замовник злочину досі не встановлений.

Однак, незважаючи на це, глава Слідчого комітету Росії Бастрикін заявив, що справа про вбивство Нємцова розкрито.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування