В ГПУ пояснили, навіщо допитували слідчих у справі "діамантових прокурорів"

Понеділок, 25 січня 2016, 16:15
В ГПУ пояснили, навіщо допитували слідчих у справі діамантових прокурорів
СБУ

Слідчі і прокурори ГПУ, які розслідують справу "діамантових прокурорів", були викликані на допит через витік інформації.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

У повідомленні сказано, що допит відбувався в рамках службового розслідування за фактом розголошення працівником органів прокуратури в інтернеті даних досудового розслідування проти екс-заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця та екс-першого заступника начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна.

"При опитуванні прокурора у кримінальному провадженні та слідчого жодні питання, які б не стосувалися кримінального провадження, з якого стався витік службової інформації, не ставилися", – запевнили у відомстві.

У прокуратурі додали, що службове розслідування проводиться комісією працівників кількох структурних підрозділів центрального апарату ГПУ, а не тільки управління внутрішньої безпеки та захисту працівників прокуратури.

У відомстві підозрюють, що витік інформації міг статися від прокурорів та слідчих у справі Корнійця та Шапакіна.

Як відомо, раніше керівництво Генпрокуратури і особисто генпрокурора Віктора Шокіна неодноразово звинувачували у спробах "замнути" справу "діамантових прокурорів". Зокрема, у грудні заступник генпрокурора Давід Сакварелідзе заявив, що судді, яка дозволила обшук у Шапакіна і Корнійця, висунули підозру.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування