Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд в РФ розгляне апеляцію у справі євромайданівця з Криму проти ФСБ

Вівторок, 26 січня 2016, 08:45

Адвокат засудженого в Криму активіста Євромайдану Олександра Костенка Дмитро Сотников повідомляє, що Північно-Кавказький окружний військовий суд Росії призначив на 11 лютого розгляд апеляції про припинення провадження за скаргою у справі "Костенко проти ФСБ".

Про це він повідомляє на своїй сторінці в Facebook.

Північно-Кавказький окружний військовий суд призначив розгляд апеляційної скарги на постанову про повернення апеляційної скарги на постанову про припинення провадження за скаргою в порядку ст. 125 КПК РФ по Делу "Костенко проти ФСБ" на 11.02.2016 о 10:00, зазначає адвокат.

Він нагадав, що 05.02.2015 Костенка викрали біля дверей власного під'їзду невідомі люди. Його батько відразу ж звернувся в поліцію, але отримав відмову в порушенні кримінальної справи на тій підставі, що його сина ніхто не викрадав, а відбулося затримання співробітниками ФСБ.

6 лютого 2015 оперативники ФСБ в число яких входив капітан Шамбазов і майор Тішенін, заподіявши Костенку шкоду здоров'ю середньої тяжкості, змусили його написати явку з повинною, зізнавшись в тому, що 18.02.2014 він кинув у співробітників "Беркута" камінь, перебуваючи в Києві на Майдані, чим поставив останньому синець на передпліччя (легка шкода здоров'ю).

При розгляді кримінальної справи по суті Київський районний суд м Сімферополь відмовився досліджувати докази тортур і викликати свідків, пославшись на те, що військово-слідчими органами було відмовлено в порушенні кримінальної справи на Тішеніна і Шамбазова.

Однак, коли захист оскаржила відмову в порушенні кримінальної справи у Кримському гарнізонному військовому суді, Кримський гарнізонний військовий суд провадження за скаргою припинив, пославшись на наявність вироку в основній справі Костенко.

При цьому суд не збентежило те, що захист оскаржує постанову про відмову в порушенні кримінальної справи, а суд встановлює раптом факт наявності вироку, і що ці два процесуальних документа не можуть існувати в рамках однієї кримінальної справи і бути одночасно діючими, зазначає адвокат.

У своїй апеляційній скарзі захист назвав таке рішення суду чистої софістикою і дорікнув судді в потуранні співробітникам ФСБ.

Кримський гарнізонний військовий суд повернув зазначену апеляційну скаргу на тій підставі, що вона нібито містить образливі вислови, не конкретизувавши, що це за вирази, і до кого з учасників кримінального процесу вони відносяться. При цьому було застосовано закон, який не підлягає застосуванню.

Адвокат подав апеляційну скаргу на постанову про повернення, розгляд якої і відбудеться 11.02.2016 в Північно-Кавказькому окружному військовому суді о 10:00.

Як повідомлялося, Костенко, засуджений в окупованому Криму до 3 років 11 місяців загального режиму за сфабрикованою справою, перебуває в Кірово-Чепецьку, у виправній колонії №5 Кіровської області Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування