Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати не змогли взятися за закон, який посилює імперативний мандат

Вівторок, 26 січня 2016, 10:24

Верховна Рада не змогла включити у порядок денний законопроект, покликаний дозволити партіям відкликати кандидатів зі своїх списків вже після виборів.

За відповідне рішення у вівторок проголосували лиш 174 депутати при 226 необхідних.

Показово, що документ був внесений лідерами п'яти фракцій – БПП, "Народного фронту", "Батьківщини", "Самопомочі" та Радикальної партії, але все рівно не набрав достатньої кількості голосів.

Представляючи законопроект з трибуни, лідер Радикальної партії Олег Ляшко намагався заспокоїти депутатів, повідомивши, що норми закону не стосуватимуться вже діючих депутатів, тобто їх не позбавлять мандата, але це не допомогло.

Як відомо, цей закон повинен був дозволити партіям змінювати списки тих кандидатів у депутати, які були заявлені на минулі вибори, але не пройшли у раду.

Раніше депутат від БПП Сергій Лещенко заявляв, що цей закон вигідний президентові, оскільки дозволить не допустити в Раду Андрія Богдана – адвоката Геннадія Корбана, який є наступним у списку БПП і стане депутатом, якщо хтось із нинішніх депутатів фракції покине Раду.

"Якщо приймуть закон, БПП виключить Андрія Богдана зі списку та "розкупорить" фракцію. Адже зараз ніхто зі списочної частини БПП не може бути призначений в уряд, оскільки замість них зайде Богдан", – пояснив він.

23 грудня депутати вже намагалися внести цей законопроект в порядок денний сесії, однак тоді їм це також не вдалося.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування