Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кримські татари ніколи не виступали проти російськомовних - Чийгоз

Вівторок, 26 січня 2016, 10:18

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз заявив, що кримські татари ніколи не виступали проти російськомовного населення Криму.

Таку заяву Чийгоз зробив 25 січня в залі Верховного суду Криму, повідомляє його адвокат Микола Полозов в Facebook.

"Поки суд виносив рішення за клопотаннями в нарадчій кімнаті, в залі серед родичів і прихильників підсудних і потерпілих - представників "народного ополчення" виникло досить жваве обговорення "національного питання"", написав він.

"Чому на лаві підсудних тільки кримські татари? У створеному паузі судового засідання Ахтем Чийгоз виступив з клітки, у якій він і двоє підсудних знаходилися весь день, із заявою про національне питання. Чийгоз заявив, що кримські татари ніколи не виступали проти російськомовного населення Криму. Наше протистояння, - говорив він, - завжди було проти різноманітної влади, але ніколи проти російського чи українського народу. Деякі потерпілі погодилися з ним ", - відзначає Полозов.

Як повідомлялося, 15 січня фігурантам справи про "26 лютого" було зачитано звинувачення.

Російське слідство стверджує, що підсудні брали участь у масових заворушеннях 26 лютого 2014 біля кримського парламенту, в які переріс багатотисячний мітинг прихильників територіальної цілісності України.

Через тисняву двоє мітингувальників загинули, 79 осіб, за даними слідства, отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування