"Уранову прокладку" Мартиненка очолює кузен Жванії – Лещенко

Вівторок, 26 січня 2016, 13:33

Австрійська компанія-посередник Steuermann, яка фігурує в "урановій справі" екс-депутата Миколи Мартиненка, належить кузену Давида Жванії Олександру Іосселіані.

Відповідні документи оприлюднив у блозі на "Українській правді" депутат від БПП Сергій Лещенко.

За його словами, зі своїх джерел йому вдалося отримати документи про кінцевого бенефіціара ліхтенштейнської компанії Nemessis Anstalt, яка володіє 100% акцій компанії Steuermann.

Ним виявився громадянин Грузії, кузен бізнес-партнера Мартиненка Давида Жванії Олександр Іосселіані.

 
 

"Наявність Іосселіані як кінцевого бенефіціара підтверджує також викладену Жванією в інтерв'ю "Українській правді" версію про те, що компанія Steuermann створювалася для торгівлі абразивами, але після Революції гідності Мартиненко вставив її як "прокладку" в схему постачання урану. При чому розпоряджатися "наваром", зі слів Жванії, міг тільки Мартиненко", - написав Лещенко.

Крім того, Іосселіані фігурує і в іншій скандальній історії, пов'язаній із Мартиненком.

"Зокрема, для реалізації титанової продукції "Об'єднаної гірнохімічної компанії" на підприємство було заведено ще одного посередника – австрійську компанію Bollwerk. Як випливає з бази даних Держслужби статистики, Іосселіані очолював... представництво Bollwerk в Україні", - розповів Лещенко.

 

Як відомо, НАБУ розпочало розслідування стосовно службових осіб ДП "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" за фактом закупівлі за завищеними цінами уранового концентрату в австрійського товариства "Steuermann" Investitions.

Сам Мартиненко всі звинувачення відкидає.

Наразі щодо екс-депутата проводяться розслідування в Швейцарії, Австрії, Чехії та Україні.

Детально про цю схему можна прочитати у розслідуванні "Української правди".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування