Комітет ВР рекомендував прийняти закон про електронне декларування

Вівторок, 26 січня 2016, 16:19

Антикорупційний комітет ВР рекомендував прийняти в першому читанні і в цілому законопроект про електронне декларування (реєстр. № 3755, н.д. Денисенко В.І.).

Про це після засідання повідомив народний депутат України з фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Лещенко, повідомляє сайт БПП.

За словами Лещенка, законопроект повністю не вирішує проблему електронного декларування, оскільки подання декларацій має відбутися до 1 квітня.

Тому, депутат зареєстрував свій законопроект, який передбачатиме продовження терміну  електронного декларування до 1 червня.

"На сьогоднішній день досі не вирішено проблему, яка виникла при схвалені закону про бюджет, коли з подачі колишніх регіоналів, було схвалено поправку щодо відкладення на рік системи електронного декларування чиновників. Законопроект Денисенка тільки повертає ту норму, яка є, тоді як ми вже по термінах не встигаємо, і потрібно приймати ще один закон. Сьогодні на Комітеті було прийнято рішення підтримати даний законопроект, але вже завтра на засіданні депутати будуть рекомендувати Раді прийняти за основу законопроект № 3787 (ред. – співавтори Сергій Лещенко, Світлана, Заліщук, Мустафа Найєм, Єгор Фірсов)", – сказав Лещенко.

Як відомо, наприкінці грудня Київ взяв на себе зобов’язання запустити роботу Національної агенції із запобігання корупції (НАЗК). Ґрунтуючись на цьому зобов’язанні, ЄК 18 грудня схвалила позитивний звіт для України.

Але вже за тиждень Верховна рада ухвалила бюджет, в якому відклала декларації щонайменше на 2017 рік. Про цю норму стало відомо лише в січні – в урядовому проекті бюджету її не було.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування